torstai 17. lokakuuta 2013

Äiteen oma Minuuttimekko

Istua tökötän tässä uusi mekko päällä. Minulta minulle :) Ei ole suuremmin ollut kiinnostusta ommella itselleni vaatteita, mutta tähänhän saattaa jäädä koukkuun. Ostin jo kankaan toiseen samanlaiseen. Niin ja sitä Kahden sauman mekkoa pitää kokeilla myös. Onhan tässä itselle ompelemisessa se hyvä puoli, että en kasva tästä mekosta (toivottavasti) ulos ihan heti.


Mekko on nimeltään Minuuttimekko ja ohje on kirjasta Surrur tee oma marimekkosi. Vaikutti simppeliltä ja sitä se olikin. Ihan itse aiheutin muutamia hankaluuksia matkaan, mutta motivaatio oli sen verran korkealla, että jaksoin ratkojaakin pitää kädessä. Ensimmäinen haaste tuli vastaan kangasta leikatessa, helma jäi lyhyeksi. Sattumalta minulla oli samaa kangasta erivärisenä ihan pieni siivu, juuri sopivasti helmaan. Pienet riekaleet jäi molemmista väreistä ja niistä ompelin vielä leveän vyön. Katsoin kirjasta, että mitoillani kannattaa tehdä S-koko. Mietin silloin, että onkohan kaavat marimekkomaiseen tapaan reiluja, mutta luotin mittoihin. XS olisi ollut tyköistuvampi, rintojen kohdalle jäi nyt silikonien mentävä aukko ja leveyskin on aika reilu. Seuraavasta sitten kokoa pienempi.

Sovituskuvat ilman vyötä.
Ja vyön kanssa.
Kankaat ovat Marimekon Siirtolapuutarhaa. Ostin tuota sinistä kesällä aikomuksenani tehdä siitä kangaskassi. Onneksi en tehnyt. Parempaan käyttöön pääsee näin. Menee mielestäni vyön kanssa juhlavampana mekkona ja ilman vyötä ihan arkikäytössä trikoopaidan ja leggareiden kanssa.

Mieheni on kovasti kysellyt, milloin ompelen hänelle. Toivelistalla olisi mm. golfhousut! No, niistä väännetään vielä ehkä kättä, mutta t-paidan lupauduin ompelemaan. Kaava ja kangas on jo hankittuna, ehkä valmistakin tulee tässä päivinä tulevina.

Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti