tiistai 29. lokakuuta 2013

Aaltoja, raitoja, siksakkia

Kangasvarastoni on pääasiassa keltainen. Se johtuu varmaan siitä, että kun kaupoista ei meinaa millään löytyä keltaisia lastenvaatteita, ostelen sitten kaikki vastaantulevat keltasävyiset kankaat. Tänään ompelin Metsolan ihanasta Wavesta liivimekon (Ottobre 3/2005) ja hupparin (Ottobre 4/2009).


Liivarin taskuja hieman muuntelin, ne olisi jollain koristeompeleella pitänyt ajella ympäriinsä, ei minun juttuni olleenkaan, joten siksakkasin ne vaan reunoista. Taskukangas on myös Metsolan. Tein tämän koossa 86 paitsi pituuden otin 98. Tästähän olisi tullut ihan nakki jos olisin 86 pituuteen jäänyt. Menee tulevana talvena liivarina ja kesällä hellemekkona.
Halusin ommella vielä toisen hupparin samalla kaavalla, josta tein ensimmäisen hupparini. Koska Wavea oli vielä runsaasti jäljellä, jatkoin sen työstämistä. Mustavalkoiset tehosteet tuovat huppariin vähän särmää. Ja oliko hieman voittajaolo kun tajusin, että voin sujauttaa kaksoisneulaan mustan ja valkoisen langan, joten hupun resorin tikkaus on nyt tehty mustalla mustaan raitaan ja valkoisella valkoiseen. Välähtää se joskus minullakin. Tämä on tehty koossa 86, mutta muokaten eli helmaan ja hihansuihin laitoin resorit.
Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti