keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Unipöllöt

Olen jokseenkin hurahtanut sekä pöllöihin että lastenhuoneen sisustamiseen. Jälkimmäisestä aiheesta tulen kirjoittamaan vielä useaan otteeseen. Mutta nyt pöllöistä. Olin ostanut pari pöllöpuuvillaa ja ajattelin käyttää niitä lapsen omaan torkkupeittoon. Kangashimoissani olin tilaillut aika monta muutakin puuvillaa, joten ajatus vähän muuttui ja nämä sopi hyvin käyttää pehmopöllöiksi. Katselin kankaan pöllöjä ja napsin niistä erilaisia elementtejä kaavaksi. Olin taas liikkeellä ilman ohjeita ja oman pään varassa, tällä kertaa paremmalla menestyksellä kuin ensimmäisen kangaskoriyritykseni kanssa.

Aikaa tuhraantui varmaan kolmisen tuntia, mutta muutamaa kehityskohtaa lukuunottamatta olin tyytyväinen tulokseen. Pöllön naaman kangas olisi pitänyt olla kaksinkertainen, nyt alempi kangas paistaa läpi. Siivet olisi pitänyt täyttää vähemmän muhkeiksi ja jättää pidempi ompeluvara. Yritin tuskalla ommella niitä etu- ja takakappaleen väliin, mutta jouduin kuitenkin surraamaan siksakilla ne etupuolelta kiinni. Eniten aikaa taisi kuitenkin mennä pöllön käsinsulkemiseen. Pari kertaa kävi mielessä, että ei käsitöillä kyllä rikastumaan pääsisi, ainakaan tällainen aloittelija.

Tässä Hertan oma unipöllö, uneliasta tyyppiä.


Koska pöllökangasta oli lisää ja oli mukavaa ommella omasta kaavasta, päätin piirtää toisen pöllön. Otin oppia edellisestä ja tein naaman kaksinkertaisesta kankaasta. Tällä kertaa siivet sujahtivat nätisi paikoilleen, mutta nyt ne olisi saanut olla kuitenkin vähän pulleammat. Ihan ilman kommelluksia ei pöllö kuitenkaan syntynyt kun leikkasin ensin kaksi takakappaletta. No onneksi kangasta oli tarpeeksi. Niin ja se kangaskorintekele, joka jäi silloin aiemmin purkamatta. Se on nyt käytetty naamoihin ja siipiin.

Pöllöä vähän häikäisee ilta-auringossa.


Tässä pöllökaverukset omassa pesässään. Ehkä niille jonkun pikkupöllön voisi vielä kaveriksi ommella.


Postasin innoissani ensimmäisen pöllön kuvan myös Facebookiin ja sain hyvää palautetta kavereiltani. Paras palaute tuli kuitenkin Hertalta kun hän päikkäreille mennessä halaili pöllöä <3

Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti