lauantai 28. syyskuuta 2013

Taimi versoi mekkoon

Ihanuus, Verson puodin Taimi, sai uuden muotonsa mekkona. Käytin pohjana Ottobren 6/12 Talvikki-mekkoa. En kuitenkaan halunnut tehdä kaavan mukaan etu- ja takakaarroketta, joten vedin koko pääntien leveällä resorilla. Samaisella resorilla laitoin myös hihat. Olen kaipaillut juurikin tuollaista raidallista resoria, tämä on Pehemiän. Tarkoituksena oli tehdä hihoista pidemmät, mutta resorissa loppui mitta kesken. Mekko on Hertalle juuri nyt sopiva, helmassa riittää tosin pituutta pitkälle talveenkin. Ehkä muokkaan hihoja uuteen uskoon kun alkavat käydä lyhyiksi.Ei ihan helposti taas tämäkään työ syntynyt, ratkojaa pääsin käyttämään useaan otteeseen. Lopputulokseen olen kuitenkin tyytyväinen. Kyllä tuo vauhti on vielä sellaista, että nippanappa yhden vaatteen ehdin illassa ompelemaan. Ja kun pääasiassa iltaisin ompelen, en pääse tekeleitä kesken tekemisen sovittamaan. Pitää aina jännätä aamuun, meneekö ompelus päälle :)

Niin, tilasin muuten muutaman vanhemman Ottobren irtonumeroina, joten nyt olisi noita kaavojakin ihan kivasti. Kaksi lehteä vaan on enkuksi, saas nähdä, miten ompeluohjeet tulkkaantuvat vaatteiksi.

Korjailin viikolla edellistä tekelettäni, Nukkumatti-paitaa. Vaihdoin pääntien kantin tilalle resorin kun kaula-aukko oli hieman "antava". Purin myös helman ja laitoin siihenkin resorin, nyt riittää mitta, eikä napa eli papa vilku :)

Tänään meidän pesue suuntaakin lämpimimpiin oloihin, aurinkoterapiaa! Ja oi kun on sitten aikanaan mukava palata kotiin, täällä kun odottaa mm. Metsolan Apilat, Siiri&Myyry ja Käpysen ihanuuksia. Mutta nyt nauttimaan paisteesta ja lämmöstä! Kelpaa sitten illan pimeydessä surruutella :)

Tiina

3 kommenttia:

  1. Kaunis mekko, aivan ihanat värit! :)

    VastaaPoista
  2. Oi, kiitos paljon! Kangas on kyllä ihanan värikäs, onneksi sitä jäi vielä jemmaan :)

    VastaaPoista
  3. Mielenkiinnolla odottelen, mitä muuta siitä kankaasta keksit tehdä. :)

    VastaaPoista