sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Pallukkarahi ja tunnottomat sormenpäät

Pääsinkin ompelemaan! Olin jo aiemmin viikolla leikellyt tilkuista ja kankaanlopuista palat valmiiksi pallukkarahia varten. Siihen löytyy ohje kirjasta Surrur tee oma marimekkosi. Eilen illalla päätin ommella muutaman niistä pallukoista valmiiksi ja täyttelinkin ne sitten samoin tein. Hurjasti söivät vanua muuten. Tänään sain pitää vapaapäivää ja aamun lukeminen vaihtui loppujen pallukoiden ompeluun päivällä. Ajattelin täyttää ja sulkea ne käsin illalla telkkarin edessä, mutta en jaksanut odottaa. Vanut sisään loppuihinkin ja aukkoja sulkemaan. En yhtään tykkää mistään käsinompelusta kun se on niin hidasta ja tylsää hommaa. Sulkemisen jälkeen pallukat ensin kiinni toisiinsa yhdestä nurkasta ja sitten tekemään niistä neljän ryppäitä. Voin kertoa, että siinä hommassa tuli hiki ja sai käyttää kaikki voimansa. Sormenpäät on aivan tunnottomat neulan tunkemisesta kankaiden läpi. Aika monta kertaa tuli tökkästyä neulalla sormiinkiin. Vaikka minulle tulee aina ommellessa pershiki, ei näin hikistä hommaa mikään ompelu ole aiemmin ollut! Mutta nyt se on valmis, tuli isompi kuin pallukoiden perusteella olisin uskonut.

  

Yksittäisiä pallukoita tarvittiin 12 kpl.  Pallukat kiininitetty yhdestä nurkasta toisiinsa ja kokominen ryppäisiin voi alkaa.

Olin ajatellut käyttää loput tilkkutäkin marikankaat samanlaisen, mutta isomman rahin ompeluun olkkariin. Nyt tuntuu, että se iso versio syö niin paljon vanua ja sen kiinni kursiminen kasaan ei ehkä yhden naisen voimin onnistu. Kunhan tunto sormiin palautuu, niin pitää sitten miettiä uudemman kerran :)

Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti