torstai 12. syyskuuta 2013

Nukkumatti, Nukkumatti lasten

Olen ompeluiden kanssa turhauttavassa odotustilassa. Yhdestä työstä puuttuu osa kankaista, tilauksen kanssa ollut ongelmia. Toinen työ odottaa poraa! Hertan huoneeseen metsästämäni Marimekon iiiihana Unessa-kangas on vihdoin löytynyt, mutta en ole jaksanut ommella sitä valmiiksi. Haluan sen samointein seinälle, mutta pora on siis lainassa. Kolmas työ odottaa vielä sekä kankaita että kaavaa saapuvaksi.

Niinpä päätin puuhastella edes jotain odotuksen lomassa ja ompelin Hertan huoneeseen pari koristetyynynpäällistä noista hellyyttävistä Nukkumatti-kankaista. Ruskeaa ei ollut kuin toiseen puoleen, joten toinen puoli sai koristuksekseen vanhaa Finlaysonia Miljoonasydäntä. Nämä kankaat ovat nettilöytöjäni ja varsinkin tuo Nukkumatti on jotenkin niin... en löydä sanoja... ihanan söpöinen.

Valo ei enää riittänyt kuvaamisen, joten salama vähän vääristää värejä.
Olipas hauska ommella tällaisia vanhoja ja ohkaisia puuvilloja Marimekon paksujen jälkeen. Ja nyt oikeasti jännitti, koska kangasta ei ollut yhtään ylimääräistä, ei ollut vara tyriä. Ruskeaa kangasta oli hieman enemmän, joten se sai sisuuksiinsa isomman tyynyn. Mietin, olisiko keltaiseen pitänyt tehdä vuori kun kangas oli niin ohutta, mutta päätin tehdä ilman. Nyt se on mukavan pehmeä, eikä valkoinen tyyny sieltä paista läpi.

Nukkumatti oli muuten lapsuuteni suosikki heti Nalle Luppakorvan jälkeen. Minulla oli Nukkumatti-nukkekin, äitini lupasi penkoa vinttiä, toivottavasti se sieltä löytyy!

Unihiekkaa!

Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti