perjantai 13. syyskuuta 2013

Motivointia: you can do it, you can do it

Tämän tekstin tarkoitus on pakottaa mut kirjoittamaan seuraavan ompelukseni lopputuloksesta, onnistuipa se tai ei. Olen salaa halunnut päästä ompelemaan Hertalle vaatteita, mutta alla listatuista syistä olen pelännyt niiden tekemistä:
 • En tiedä, millaisella ompeleella joustofroteeta tai trikoota pitää ommella
 • En ymmärrä kaavaan liittyviä ohjeita
 • En halua pilata hyvää (ja kallista) kangasta
 • En osaa muokata kaavaa tarvittaessa sopivaksi
 • Pitääkö mulla olla kaksoisneula käytössä ja jos, ammun sillä varmasti silmääni
Nyt olen ottanut pelkoni käsittelyyn ja hakenut apua :)
 • Kysyin Facebookin Ompeluelämää-ryhmästä apuja: ilman kaksoisneulaa ja saumuriakin selviää (kannattaa liittyä: ideoita, vertaistukea, vinkkejä, neuvoja ja ennen kaikkea ihania kuvia ompeluksista!)
 • Hain kirjastosta kaavakirjoja ja löysin yhden paitakaavan, jonka ohjeet luulen ymmärtäväni
 • Tutkailin ompelukoneen manuaalia oikean ompeleen löytämiseksi
 • Kävin Eurokankaan palalaarilla ostamassa ison palan halpaa joustofroteeta. Ei haittaa, vaikka kangasta tuhraantuisikin
Fiilis on hyvä ja nyt vain odottelenkin, että kangas kuivuisi ja pääsisin saksimaan sitä. Lisäsin nyt heti sen verran lisähaastetta tähän, että haluaisin muokata paidan kaavan tunikaksi. Minulla on sellainen kiva kuva, jonka haluaisin ommella tunikaan kiinni. Kuva on vaan sen verran iso, että paidan pituus ei siihen riitä. No, katsotaan kykenenkö tuohon muokkaukseen vai teenkö paidan ja otan vain osan kuvasta käyttöön.

Tässä muuten kuva kaavasta ja pari kuvaa kirjasta, hih. Kirja on vuodelta 1990 ja kuvatkin sen mukaisia, mutta ajattelin, että eipä kai nuo lasten paidat tässä mihinkään ole malliltaan muuttuneet. Hihat ehkä vaikuttaa vähän leveiltä, mutta katsotaan. Sain muuten tuon kirjan omaksi. Sen lainaaminen ei onnistunut ja kävi ilmi, että se oli poistettu, mutta päätynyt jostain syystä kuitenkin vielä hyllyyn. Kiitokset siis kirjastolle ompeluharrastukseni tukemisesta!Ensi kerralla sitten raportoin paidan/tunikan teosta kuvien kera (you can do it, you can do it...). Hui... Niin ja huomenna kipaisen hakemaan lisää Finlaysonin Miljoonasydän-kangasta, tällä kertaa punaista uustuotantoa. Löysin meidän kaupunginosan Facebook-kirpparilta käyttämättömän aikuisten pussilakanan ja tyynyliinan 7 eurolla. Hoitovapaalla olevan kukkarolle sopiva metrihinta :)

Nyt puhaltelemaan kangasta kuivaksi, että ehtisin tänään edes leikellä sen.

Tiina

2 kommenttia:

 1. Pääsit yllättämään mut(kin) ompeluharrastuksellasi. En olisi uskonut moista innostusta :D. Tsemppiä kaavojen taltuttamiseen!

  Kirsi

  VastaaPoista
 2. Kiitos, oon itsekin aika yllättynyt :)

  VastaaPoista